27 февр. 2012 г.

ՊԵՏՔ ՉԷ ՀՐԱԺԱՐՎԵԼ ՅՈՒՂԱԼԻ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐԻՑ

Յուղոտ ձուկը, խոզի միսը, կարագով պատրաստած թանձրահյութերը, ավոկադոն ու ընկույզը  շատ հարուստ են կալորիաներով և պետք է անպայման կազմեն մեր կերակրացանկի բաղկացուցիչ մասը: Անգամ նրանք, ովքեր ցանկանում են նիհարել, չպետք է հրաժարվեն դրանցից: Սննդաբանության ոլորտում կատարված վերջին հետազոտություններն ապացուցում են, որ ճարպերը պարզապես պարտադիր են, եթե ցանկանում ենք առողջ լինել: Միևնույն է` բնությանը չես խաբի. որքան շատ ենք զրկում մեզ անհրաժեշտ քանակության ճարպերից, այնքան ավելի ու ավելի ենք ձգտում դեպի քաղցրեղենն ու ալյուրով պատրաստած կերակուրները: Բացի այդ, սնունդը, որը ճարպեր քիչ է պարունակում, սակայն հարուստ է ածխաջրերով, չի հագեցնում, և քաղցի զգացումն ավելի շուտ է առաջանում: Նույնիսկ այն մարդիկ, որոնց օրգանիզմում բարձր է խոլեստերինի մակարդակը, չպետք է լիովին բացառեն ճարպերը:

Комментариев нет: